Advies

Bij Glow Beauty & Sun staat veilig en verantwoord zonnen voorop. Tijdens je eerste bezoek aan Glow Beauty & Sun wordt een deskundige huidanalyse uitgevoerd door onze zonneconsulenten. Aan de hand van jouw huidtype en wensen zullen onze zonneconsulenten jou van professioneel advies voorzien.

Veilig en Verantwoord Zonnen

Voordat je gebruik maakt van de zonnebank stellen onze zonneconsulenten een aantal vragen om een passend en persoonlijk advies te kunnen geven. Dit doen we om een optimaal resultaat uit de zonsessies te halen. Uit de analyse komt naar voren onder welke zonnebank en hoe lang je hieronder mag gaan liggen.

Een persoonlijk advies en begeleiding is van groot belang omdat ieder persoon uniek is en een ander huidtype heeft. Met onze expertise begeleiden we je graag veilig en verantwoord door de zonsessies heen.

Wij hechten veel waarde aan service en klantgerichtheid en daarbij staat jouw veiligheid en gezondheid bij ons voorop.

Glow Beauty & Sun Zonnestudio Deventer icon Foto
Glow Beauty & Sun Zonnestudio Deventer Zonnebank

Verzorging na de zonsessie

Na het zonnen raden wij je aan om je goed in te smeren met een After Sun of een voedende crème. Het liefst één die het Aloë Vera extract bevat. "Hydration is key"

Wij hebben altijd een After Sun voor je klaar staan, die je gratis na het zonnen aan kunt brengen. Deze is op basis van dode zee mineralen en dus ook geschikt voor de gevoelige huid. Verder bevat deze After Sun het Aloë Vera extract, kokosolie en komkommer. Dit helpt je huid heerlijk te hydrateren en af te koelen.

Deze After Sun is ook afzonderlijk te koop bij ons. Mocht je deze After Sun willen aanschaffen neem dan contact met ons op of geef het aan bij je bezoek aan onze zonnestudio.

Huidverzorging voor en na het zonnen

Met hoogwaardig zonne-cosmetica zorgen we ervoor dat onze zonaanbidders veilig en verantwoord bij ons kunnen zonnen. Wij werken daarom met producten van Devoted Creations. Deze geweldige merk biedt een groot assortiment van hoog kwalitatieve crèmes en bruiningsproducten.

Onze zonne-cosmetica worden geproduceerd op een natuurlijke hypoallergeen basis. Dit houdt in dat deze crèmes geen parabenen, gluten, olie of parfum bevatten.

Voor elk huidtype, gewenste bruiningsresultaat en type zonner bieden wij een uitstekende huidverzorgingscreme. Voor het gezond houden van je huid is het belangrijk om voor en na het zonnen je huid goed te verzorgen met een hydraterende crème, passend bij jouw huidtype.

Glow Beauty & Sun Zonnestudio Deventer Productwijzer

Veel Gestelde Vragen

Hieronder vind je veelgestelde vragen over zonnen en zonnebanken. Zit jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij zullen je vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden.

Het enige verschil tussen zonlicht en het licht van een zonnebank is dat de UVB straling bij een zonnebank constant is. UV staat voor Ultraviolet. Vervolgens heb je UVA en UVB. De A staat voor Aging en B staat voor Burning. De UVB-stralen zorgen ervoor dat je bruin wordt, maar zonder bescherming kunnen de UVB-stralen ook ervoor zorgen dat je je huid verbrandt.

Natuurlijk zonlicht bestaat uit 95% UVA straling en 5% uit UVB straling. De hoeveelheid van UVB straling van zonlicht is afhankelijk van een aantal factoren zoals; de tijdstip, hoogte van de zon en het seizoen. De straling is bijvoorbeeld veel hoger in juli dan in november.

Omdat de UVB stralingen van zonnebanken constant zijn, is het van groot belang om de adviezen van onze zonneconsulenten goed op te volgen.

De Europese Unie heeft in 2007 een maatregel genomen om de maximale UV stralingslimiet van de zonnebanken te beperken tot 0,3 W/m2. De waarde van 0,3 W/m2 komt ongeveer overeen met de maximale UV-straling van de zon in het gebied rond de Middellandse Zee. Zonnestudio's moeten zich houden aan deze richtlijnen.

Het is niet verstandig om onder de zonnebank te gaan zonder advies van experts. Hoe vaak je onder de zonnebank mag gaan is namelijk afhankelijk van je huidtype en de zonnebank die je gebruikt.

Wij adviseren maximaal 3 keer per week en 50 keer per jaar korte zonsessies. Houd er rekening mee dat zonnen in de natuurlijke zon ook meetelt.

Het algemene advies hierin is dat je na je eerste zonnebanksessie 48 uur moet wachten. Als je al vaker bent geweest, kun je de wachttijd inkorten tot 24 uur.

Wanneer je pigment aan het opbouwen bent, doe je er goed aan om 2 à 3 keer in de week te komen zonnen onder verschillende zonnebanken. Mocht je je bruine tint alleen willen bijhouden, voldoet één keer onder de zonnebank per week.

Maar uiteraard is dit heel erg afhankelijk van je huidtype en de zonnebank waar je onder gaat. Dus een persoonlijk advies van onze zonneconsulenten is erg raadzaam.

Teveel blootstelling aan zonlicht kan risico’s met zich meenemen, of dat nou onder de zon of een zonnebank is. Het brengt echter geen extra risico’s voor je baby, want de UV-stralen kunnen de baarmoeder niet doordringen. Wel is het verstandig om je buik extra goed in te smeren of te bedekken, omdat je huid daar door de uitrekking nu dunner is. Het is wel raadzaam om toch altijd eerst te overleggen met je arts.

Uiteraard mag je douchen na het zonnen, maar het is raadzaam om een aantal uren te wachten.

Je hoeft je geen zorgen te maken dat je de kleur eraf gaat spoelen tijdens het douchen, want de kleur wordt in je huid opgenomen. Maar de vitamine D, die wordt aangemaakt in je lichaam, heeft even de tijd nodig om goed opgenomen te worden.

Daarnaast gebruik je mogelijk een zonnebank crème met een bronzer. We willen natuurlijk niet dat je de na-bruining van de bronzer onderbreekt door te snel onder de douche te stappen. Lees ook altijd het advies op de verpakking.

Dat is heel erg afhankelijk van de medicijn die je gebruikt. Lees altijd goed de bijsluiter. Als één van de mogelijke bijwerkingen fotosensibiliteit is, kun je maar beter erg voorzichtig zijn met zonnebaden. Dus ook onder de zonnebank. Ook hierbij is het advies: raadpleeg je arts.

Je kunt een speciaal UV-brilletje dragen. Dit wordt zelfs sterk aangeraden om blootstelling van UV-straling aan je ogen te voorkomen. Wij hebben altijd een UV-bril voor jou klaar liggen, waar je gratis gebruik van kunt maken.

Een gewone zonnebril schiet hierin tekort, want de stralen kunnen je ogen alsnog bereiken van onder en boven de glazen. Ook wil je vast niet de deur uit lopen met het afdruk van een zonnebril op je gezicht.

Je lenzen zullen niet smelten, dus geen paniek. Wel kunnen ze uitdrogen en dit kan irritaties veroorzaken. Dus heel verstandig is het niet om ze in te houden, maar die keuze ligt bij jou.

Wij raden je aan om na je saunabezoek niet direct onder de zonnebank te gaan. Je huid wordt gevoelig van de sauna en het kan je minder goed beschermen tegen de UV-stralen. Wacht liever een paar dagen voordat je weer onder de zonnebank gaat.

Op het internet kun je natuurlijk allerlei informatie vinden over de verschillende soorten huidtypes en de bijbehorende kenmerken. We raden je echter aan om niet zelf de conclusie te trekken, maar dit toch echt door een specialist te laten doen.

Onze zonneconsulenten helpen je hier graag bij.

Heb je je piercing pas laten zetten? Dan wordt het absoluut afgeraden om onder de zonnebank te gaan.

Afhankelijk van de soort piercing, zou je vier à zes weken moeten wachten. Dit kan je het beste navragen waar je de piercing hebt laten zetten.

Heb je al veel langer een piercing? Dan kan het geen kwaad.

Bij ernstige huidaandoeningen waarbij lichttherapie als een behandeling wordt ingezet, kun je (afhankelijk van je zorgverzekeraar en polis) een vergoeding krijgen. Wel gaat het in dit geval om een medische zonnebanksessie en deze vindt plaats in het ziekenhuis (of thuis, onder overleg met je arts).