Veilig zonnen: ook met een donkere huid

Veilig zonnen: ook met een donkere huid

Het is waar dat mensen met een donker huidtype minder snel verbranden. Zij hebben namelijk meer melanine in de huid en melanine zorgt niet alleen voor een kleurtje, maar werkt ook als natuurlijke bescherming tegen de schadelijke UV-stralen van de zon.

Toch kunnen mensen met een donkere huid ook baat hebben bij zonnen op het strand of bij een bezoek aan de zonnebank. Waarom is dat dan? Je leest het hier.

3 redenen om ook met een donker huidtype te zonnen

Vaak wordt gedacht dat het zinloos is om te gaan zonnen met een donker huidtype, maar niets is minder waar. Er zijn meerdere redenen om ook met een donker huidtype naar de zonnebank te gaan en ik zal er drie voor je opsommen.

  • Aanmaak van vitamine D
  • Een egale huid
  • Pijnverlichting en meer flexibele spieren

Een bezoek aan de zonnestudio voor een vitamine D boost

De belangrijkste bron van vitamine D is natuurlijke zonlicht, maar ook een zonnebanksessie kan jou helpen om vitamine D aan te maken. Met de nieuwste technologieën worden zonnestralen nagebootst onder de zonnebank en is de zonnestudio, vooral tijdens de wintermaanden, een populaire bestemming voor een vitamine D boost.

Nu is het zo dat de donkere huid minder vitamine D aanmaakt, omdat de huid dikker is en de zon daardoor minder goed kan doordringen. In landen waar de zon het hele jaar door schijnt, vormt dit wellicht niet zo snel een probleem. Maar hier in Nederland zijn we minder gezegend met de zon en komt het vaak voor dat mensen met een mediterrane achtergrond of een donkere huid een tekort aan vitamine D hebben.

Een bezoek aan de zonnestudio kan dan een uitweg bieden. Daarmee is een zonnebanksessie ook populair onder mensen met een donkerder huidtype… en terecht.

Een zonnebanksessie voor een egale huid

Een gezond stralende huid zonder oneffenheden en zichtbare littekens. Daar streven we allemaal wel naar, toch?

De donkere huid is steviger en veroudert minder snel, maar ook mensen met een donkere huid kunnen last hebben van huidaandoeningen zoals hyperpigmentatie.

Een zonnebanksessie zorgt niet alleen voor een extra tintje, maar ook voor een mooi egale tint. Daarnaast worden littekens minder zichtbaar wanneer je huid bijkleurt. Dus een tweede goede reden om, ook met een donkere huid, de zonnestudio te bezoeken is: een egale huid.

Zonnen voor pijnverlichting en soepele spieren

Warmte is goed voor de spieren. Het helpt namelijk om de spieren te ontspannen. Wanneer je langdurig last hebt van stijve en pijnlijke gewrichten, zul je een ware verlichting voelen wanneer de spieren eindelijk eens kunnen relaxen. Je zult merken dat je ook soepeler zult bewegen na de ontspanning.

Een warme bad, een warme massage of een warme zonnebanksessie: het is een verwennerij voor de stijve, pijnlijke en overbelaste spieren. Hierin is natuurlijk geen onderscheid tussen de lichte en donkere huid. Wij mogen ons allemaal wel eens verwennen en we hoeven zeker niet te wachten totdat onze spieren overbelast zijn. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Veilig en verantwoord zonnen

Onthou dat veiligheid altijd voorop staat. Ook met een donker huidtype is het raadzaam om je huid in te smeren met de juiste zonbescherming. Vergeet ook niet dat zonnebrandcrème en zonnebankcreme twee verschillende dingen zijn en vermijd het gebruik van zonnebrand onder de zonnebank.

Meer weten over waar jij op moet letten met jouw huidtype? De zonneconsulenten van Glow Beauty & Sun geven jou graag vrijblijvend advies op basis van jouw huidtype. Kom gerust langs bij zonnestudio Glow Beauty & Sun te Deventer voor een gratis huidtype analyse en voordelige zonnebanksessies onder de meest geavanceerde zonnebanken.