Huidtype test

Welk huidtype jij hebt, bepaalt hoe lang en onder welke zonnebank jij mag liggen. Veilig en verantwoord zonnen staat bij ons voorop. Daarom adviseren we jou om, bij je eerste bezoek aan zonnestudio Glow Beauty & Sun, een huidanalyse uit te laten voeren aan één van onze deskundige zonneconsulenten.

Na het bepalen van je huidtype krijg je een persoonlijk zonadvies van ons. Er zijn zes verschillende huidtypes. Elk huidtype reageert anders op blootstelling aan de zon. Daarom is het zeer belangrijk om goed te analyseren bij welk huidtype je ingedeeld kan worden.

Welk huidtype heb jij?

Om te bepalen welk huidtype je hebt heeft de Amerikaanse dermatoloog Thomas B. Fitzpatrick in 1975 een standaard schaal gemaakt. De Fitzpatrick-schaal is een numeriek classificatieschema voor de menselijke huidskleur. Het werd ontwikkeld als een manier om de reactie en gevoeligheid van verschillende huidtypes op ultraviolet (UV) licht in te schatten.

Verschillende Huidtypes:

Het is mogelijk dat je niet aan alle kenmerken van een bepaald huidtype zal voldoen. Kies dus voor het huidtype dat jou het beste beschrijft. Onze specialisten zullen je hierbij begeleiden.

Zonnenbank Huidtype 1

Huidtype 1 – Verbrandt snel en wordt nooit bruin

Heb je huidtype 1? Dan heb je een lichte huidskleur, verbrand je waarschijnlijk heel snel en word je niet of nauwelijks bruin. Mensen met huidtype 1 hebben vaak rood of lichtblond haar en sproetjes. Deze mensen reageren sterk op zonlicht. Daarom is het verstandig om heel voorzichtig te zijn met het gebruik van de zonnebanken wanneer je huidtype 1 hebt.

Zonnenbank Huidtype 2

Huidtype 2: Verbrandt redelijk snel en wordt minder snel bruin dan gemiddeld.

Mensen met huidtype 2 verbranden snel en worden moeilijk en langzaam bruin. Meestal hebben mensen met dit huidtype een lichte huidskleur, blond haar en blauwe of groene ogen. Het is verstandig om met dit type huid je zonsessies rustig op te bouwen.

Zonnenbank Huidtype 3

Huidtype 3: Verbrandt soms en wordt gemiddeld bruin.

Mensen met huidtype 3 hebben vaak een lichtgetinte huid, donkerblond of bruin haar en bruine ogen. Met huidtype 3 word je sneller bruin en verbrand je minder snel. Gebruik een creme om je huid goed te verzorgen en uitdroging tegen te gaan.

Zonnenbank Huidtype 4

Huidtype 4: Verbrandt bijna nooit en wordt sneller bruin dan gemiddeld.

Dit type huid staat ook wel bekend als de Mediterraanse huid. Donkere haren, donkere ogen en een getint huid. Met huidtype 4 verbrand je zelden en word je snel diep bruin.

Zonnenbank Huidtype 5

Huidtype 5/6: Verbrandt nooit en krijgt geen last van irritatie, gevoeligheid of jeuk.

Mensen met huidtype 5 en 6 hebben geen kleurtje nodig. Uiterlijke kenmerken zijn: donker getint, donkere ogen en donker haar. Mensen met dit huidtype zijn van nature beschermd tegen de zon.